GEREKEN MALZEMELER:
- Sıvıyağ
- 1adet soğan
- 2 adet orta büyüklükte havuç
- Yarım kilo hamsi (kişi sayısına göre artırılabilir)temizlenmiş ve kılçıkları alınmış olacak
- Biraz maydonoz
- 1 adet limon
- Salça, tuz, karabiber
Orta büyüklükteki bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Ve ardından soğanları halka halka doğrayıp tencereye bir sıra diziyoruz. soğanların üzerine yuvarlak ve ince kestiğimiz havuçları diziyoruz(Havuçlar ince doğranmazsa eğer yemeğimizin pişmesi uzun sürebilir). daha sonra hamsileri de havuçların üzerine bi güzel diziyoruz . bitmedi aynı işlemleri yine tekrarlıcaz. hamsilerin üzerine tekrar havuç ve halka doğanmış soğanları sırasıyla birer kez daha diziyoruz. ardından yine yuvarlak dilimlediğimiz limonu koyuyoruz. ince ince kıydığımız maydanozları limonun üzerine serpiştirdikten sonra çay bardağında sulandırdığımız az miktar salçaya tuz ve karabiber ilave edip tenceremize döküyoruz. kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz. piştiğini anlamak için havuçları kontrol edin onlar piştiyse zaten hiç durmayın ateşten alın ve bi güzel affiyetle yiyin :) yazarken bile canım çekti olsa da yesek hatta böyle ekmeğimizi suyuna bandırsak :)))
Hosgeldin blog dünyasina ;)
YanıtlaSilçok teşekkür ederimm beni ne kadar çok mutlu ettiniz bilemezsiniz. 1 yorum yazısını görünce gözlerime inanamadım. çok teşekkür ederim
Sil